Младите хорa почти не се движат заради технологиите

Технологии като автомобили, компютри и смартфони днес вече са се превърнали в неразделна част от живота на милиони хора по цял свят, но това има и своите негативи, пише CNET.

Английско проучване е установило, че хората на възраст между 18 и 24 години се движат пеша единствено и само когато трябва. Цели 25 процента от тази група ходят само по 5 минути на ден.

Изследването е поръчано от застрахователната компания Bupa и открива, че за голяма част от младите физическото усилие вече е нежелано "заради технологиите".

Защо да се видите с приятел навън, когато може да го направите по телефона? Защо да отидете до пощата, за да пуснете писмо, когато същото действие става по-бързо и по-сигурно през имейла? Такива и подобни въпроси вероятно си задават доста от анкетираните, които най-често изтъкват, че просто нямат с кого да се разхождат и предпочитат да ползват достиженията на техниката в домашни условия.

"Технологиите наистина могат да бъдат обвинени в това, че занижават физическата ни активност", признава застрахователната компания, която специализира в здравни застраховки. За да стимулира младите към по-активен живот, Bupa е създала специално мобилно приложение, наречено Ground Miles, което трябва да измерва разстоянието, което хората изминават всеки ден.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини