Приключиха отчетните събрания на местните структури на ДПС в Ардинско

Завършиха годишните отчетни събрания на местните структури на ДПС по населени места в Ардинско. В петък се отчетоха организациите на Движението в Любино, Русалско и Китница.

Гости на събранията бяха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник от района ШахинБайрямов. По време на срещите беше обсъдена актуалната политическа ситуация у нас. Дискутирани бяха въпроси от различен характер и необходимите финансови средства за решаване на проблемите в населените места.

В Любино в публичното обсъждане на бюджета на община Ардино се включиха и англичаните МеланиКобън и ЛийМаундър, които от години живеят в селото. Жителите Китница, Русалско и Любино споделиха, че участъкът Сполука -  река Арда от 22-километровата отсечка на републиканската пътна мрежа Кобиляне-Сполука, все още е в окаяно състояние. Според тях, голяма част от настилката на Републиканския път е отнесена, с множество дупки застрашаващи пътната безопасност. 

Кметовете на трите населени места от свое име и от името на местните жители изказаха искрените си благодарности към общинското ръководство на ДПС,  общината и общинския съвет за това, че изпълняват поетите ангажименти.

„Вратата на Движението за права и свободи винаги е отворена. ДПС работи за решаване на проблемите на хората в селата“, заявиха селските управници

 Кметът на общината Ресми Мурад благодари за единството, заедността и активността на всички членове и симпатизанти на ДПС. В Любино той съобщи, че през тази година е предвидено да се ремонтира мостът над Давидовска река. „Проведохме 46 събрания по населени места за публично обсъждане на проектобюджета на общината за 2019 година. Срещнахме се с над 1000 души. Основните проблеми продължават да бъдат благоустрояването на пътищата и водоснабдяването. Голяма част от поставените проблеми на гражданите ще намерят изражение в бюджета на общината за 2019 година“, заяви Ресми Мурад.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини