16 142 лв.събраха деца за деца в Коледната благотворителна кампания в Кърджали

16 142 лева събраха деца за деца в благотворителната инициатива на областният управител Никола Чанев „Подари надежда за Коледа”. Почти половината от сумата е осигурена от Езиковата гимназия „Христо Ботев” в областният център. Средствата са приведени по сметка на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” за осигуряване на техника за интензивния сектор на детското й отделение.

  Общо деца от 22 училища се включиха в благотворителния базар, а общият брой на съпричастните школа е над 30. Малко остана да бъде достигната рекордната сума от миналогодишното издание на кампанията, която набра 20 000 лв.

  Днес в Областна администрация губернаторът Никола Чанев и директорът на болницата проф.д-р Тодор Черкезов подписаха книжата , оформящи дарението.

  Проф.Тодор Черкезов цитира нобеловия лауреат Пабло Неруда,че всяко дете е една надежда.Той определи дарението за децата пациенти на здравното заведение като навременно и точно. През последните три години през детското отделение са минали 3000 кърджалийчета. Много от тях са лекувани и спасени в интензивния сектор.

  С парите ще бъдат закупени пациентски монитор за отчитане на жизеноважни показатели; електрокардиограф; два апарата за интензивна терапия; два инхалатора за белодробни инхалации. Ще бъде проведена обществена поръчка и техниката ще влезе в действие в интензивния сектор до месец и половина.

Доброто е влязло в душите на децата и те ще живеят в солидарен свят,изразиха надежда проф.Тодор Черкезов и областният управител Никола Чанев.

Партньори на областният управител в кампанията са Регионалното управление по образование, НЧ”Обединение 1913” и Дирекция „Социално подпомагане”.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини