16 °C

Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 29 години от основаването си

Изображение 1 от 2

  „Живейте и се подгответе изпреварващо. Не оставайте в миналото. Мислете и се развивайте изпреварващо. В епохата на информационните технологии, подгответе се за новите професии в света, и то изпреварващо, за да може да развием и нашата страна”. С тези думи се обърна към младите хора, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на честването по случай 29-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
  „Тук, тази вечер, сме заедно. С нас са Разград, Търговище, Смолян. Защо? Защото, ДПС има нужда и от Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Бургас, Ямбол. Ние сме заедно с Делиормана, Добруджа, Североизточна България, но ДПС има нужда, също и от Северозападна България, от Видин, Монтана, Враца, за да станем първа политическа сила в цялата страна. Ние, няма да се откажем от този път. Рано или късно, и това ще стане. Ако не в нашето поколение, то в следващото!“, заяви още председателят. Той подчерта, че ДПС няма да се откаже от избрания път. Пътят на заедността, единството, различието. „И всеки различен е добре дошъл при нас. Единствено в ДПС различията и различните се ценят. А не са проблем!“, каза още Карадайъ. Лидерът на ДПС подчерта, че днес у нас се води политика на разделение и противопоставяне, което не води до нищо добро в нашата родина. „Но ние, като отговорна партия, сме длъжни да направим всичко възможно, за да преодолеем езика на омразата, ксенофобията, разделението и противопоставянето. Напротив, точно на тяхно място трябва да доведем политиката на толерантността, заедността, за да може с много ясна и точно разписана програма за ускорено догонващо развитие на страната, да направим, така, че нашите деца да останат да живеят в България, като достойни европейски граждани. Това е наше задължение! Това е наша мисия!”, отбеляза Мустафа Карадайъ. 
  Над 500 души – учредители на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, кметове на общини, председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията. Събитието се проведе в комплекс „Арпезос”, а организатор бе Областният съвет на ДПС.
  Сред официалните гости бяха още зам.председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис, евродепутатът Неджми Али, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Хайри Садъков и Имрен Мехмедова. Тук бяха още народните представители от предишните мандати на Народното събрание
  Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, лидерът на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов, представителят на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер.
  „29-годишнина на ДПС е повод не само за критична равносметка, но и повод все пак, ние да се всеизмерваме с постигнатото през годините. Има няколко неща, които показват, какъв дълъг път е изминал всеки един от нас, независимо дали е тръгнал от Смолян или от Крумовград и Черноочене, защото, всеки един от нас, тръгнал от най-последното населено място е стигнал и до Българския и Европейския парламент, и има своето „аз“. Това, което, ние сме постигнали през последните 29 години“”, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.
  Областният лидер на ДПС Кърджали Изет Шабан подчерта, че преди 29 години, основателите на Движението за права и свободи са положили дълбоки корени. „Ние, минахме през много перипетии и предизвикателства, но въпреки това съумяхме да запазим нашата заедност и единство“, заяви Изет Шабан.
  Първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз отбеляза, че Кърджали е крепостта на ДПС. „ Тази година, предстоят много важни два избора. Трябва да бъдем готови. Не подценявайте Кърджали, без Кърджали ДПС няма да е същото. Кърджали е автентичността на партията! Ако не беше кърджалийската организация, Движението нямаше да има толкова устойчиви основи. За това Кърджали си остава крепост на ДПС”, заяви Йълмаз.
  Приветствие към присъстващите отправиха още евродепутатът Неджми Али, народният представител Ерол Мехмед, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам
  По повод 29-годишнината от учредяването на ДПС в Кърджали лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателите Ахмед Ахмедов и  инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението инж. Изет Шабан връчиха благодарствени  плакети на учредителите на областната структура на ДПС в Кърджали. 

  Гюнер Шукри

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини