Кметът Ресми Мурад: Ръководството на община Ардино винаги е бил в диалог с гражданите

„Щастлив съм, че заедно установихме една прекрасна традиция за публично обсъждане на общинския бюджет. Ръководството на общината винаги е бил в диалог с гражданите, които са основният механизъм на представителната демокрация. „Ще отидем до всяко едно населено място на територията на общината, за да споделим с местните жители възможностите по съставянето на Бюджет 2019“. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад по време на срещите си с жителите на Бял извор, кв. „Диамандово“,  Срънско  и Гарване по съставянето на Бюджет 2019. Той заедно с областния лидер на ДПС Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям посетиха трите населени места, за да чуят на място предложенията на местните жители по съставянето на новия общински бюджет за тази година. 

Кметът Ресми Мурад съобщи, че общината е  спечелила мащабен проект за водоснабдяване на Бял извор по програмата за развитие на селските райони, който е в процес на избор на изпълнител на строително монтажни работи, надзор и управление. „Надявам се, че в най-скоро време ще стартира. Проектът е на стойност 4 400 000 лева без ДДС и обхваща три населени места Бял извор, Ябълковец и Брезен“,  уточни Мурад.

Местните хора коментираха, че основните проблеми, пред които са изправени, са свързани най-вече с инфраструктурата, обезлюдяването на региона, здравеопазването и водоснабдяването. По време на срещите бе обсъдена актуалната политическа ситуация у нас, както и реалните проблеми на избирателите.
До приемането на Бюджет кметът Ресми Мурад ще се срещне с жителите на всички населени места на територията на общината. 
Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини