С панахида и военен ритуал почетоха паметта на старши лейтенант Николай Саръев

Изображение 1 от 3

    С панахида и военен ритуал в Крумовград отбелязаха 15 години от смъртта на старши лейтенант Николай Саръев, загинал при кървавия атентат в Кербала.  Областният управител Никола Чанев почете паметта на боеца, заедно с колегите му от 68-ма бригада „Специални сили“ – Пловдив, начело с командира на формированието бригаден генерал Явор Матеев. „Името и делото на Николай Саръев ще останат завинаги в пантеона на войните, отдали живота си за България. И ако искаме да се съхраним като народ, подвигът на Николай и колегите му, не трябва да бъдат забравен никога“,подчерта областният управител. Ген. Матеев изтъкна, че загубата на ст.лейтенантСаръев е непрежалима и че всеки български войник, загинал при изпълнение на служебния си дълг, заслужававечна признателност. 15 години са и много, и малко. Много са за близките, защото времето няма да заличи болката. От друга страна 15 години са само миг от историята. Имената на загиналите в Кербала ще останат завинаги в историята на „Специалните сили“ и на българската армия. Защото те служиха скромно, достойно и гордо на  родината си“, каза Матеев.

    Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед оповести решението на местната власт да бъде назована улица на името на Николай Саръев.

    Възпоменателни адреси до семейството на Николай Саръев изпратиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът  на отбраната генерал-лейтенант  Андрей Боцев и командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини