Мюсюлманите от Момчилград с протестна декларация в навечерието на Коледа

Мюсюлманите от Момчилград излязоха с протестна декларация в навечерието на Коледа. На петъчна молитва, провела се на 21 декември 2018 г. богомолци приемат с консенсус обръщение до Ведат Ахмед, председател на Висшия мюсюлмански съвет, до главният мюфтия Мустафа Хаджъ, до районният мюфтия Бейхан Мехмед, до аташето в турското посолство  Мехмед Генч и до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

  Мюсюлманите от Момчилград изразяват безпокойство от продажбата чрез съдия изпълнител на важни вакъфски имоти и питат за причините. Те сочат, че е продаден имот за 900 000 лева в гр.Банкя, отреден за изграждане на Висше мюсюлманско училище. Продаден е и имот в Момчилград.

  Отправя се питане,защо се затварят джамии. Авторите на писмото твърдят, че до момента са затворени 300 мюсюлмански храма в страната и 100 в Кърджалийско.

  Авторите на протестното писмо призовават за повече прозрачност около готвените промени срещу второто четене на Закона за вероизповеданията.

  Писмото е подписано от председателя на събранието   Ахмед Шакир, председателя на Мюсюлманското настоятелство Ахмед Али и членове на настоятелството.

Опитът ни да се свържем за коментар с Главно мюфтийство се оказа безуспешен.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини