Публично-частно партньорство в Мишевско осигури ремонтиран път за Нова година

Изображение 1 от 6

    Пример за публично-частно партньорство дадоха жителите на микрорайон с.Мишевско в община Джебел в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. В продължение на 3 дни дузина местни жители със свой труд изкърпиха отсечка от пет и половина километра на шосето Папрат- Мишевско. Общо петдесет тона асфалт бяха вложени в дупките.

    Организаторът на проявата Мохамед Махмуд сподели,  че подобен ремонт не е извършван в последните години. Получихме разрешение от Областното пътно управление. Привлякохме фирма „Графит комерс”, която осигури техника и резултатът е налице. Асфалтът осигурихме от спирка „Джебел”.Пътят не е ремонтиран основно от 40 години. От 4 не е полаган грам асфалт, посочи Мохамед Махмуд. Той е категоричен,че по пътя на публично-частното партньорство, не само за Нова година могат да стават чудеса.Мохамед Махмуд посочи, че средствата за асфалта и заплащането на работници и техника са осигурени от предприемача и общественик Сабахаттин Гьокче. Доказахме,че с малко средства и при добро желание нещата се случват.

     Строителният работник Ахмед Юзеир от Мишевско сподели,че съселяните му с удоволствие са се включили в изкърпването на шосето. Работихме три дни. Приемаме ремонтирания път като Новогодишен подарък, каза още Ахмед Юзеир. Той посочи че Областно пътно управление е правило ремонт на шосето до Папрат, но за участъкът до Мишевско лимитът е свършил.Това наложило жителите на Мишевско да се самоорганизират.Благодарим на нашия земляк Сабахаттин Гьокче,който отново ни помогна,подчерта Ахмед Юзеир.

      Селяхтин Мехмед сподели,че хората от Мишевско излезли с кофи и лопати. Чистили всички дупки от камъчета , вода и лед. Асфалтът хванал много добре. Имало дупки с дълбочина от 15 см.  И диаметър от 1,50 м.На места шосето било непроходимо. Няма да чупим повече колите си,подчерта Селяхтин Мехмед. Той припомни,това не е първата такава инициатива в Мишевско. Предприемачът Сабахаттин Гьокче стана инициатор и подмени водопровода за селото със свои средства и в партньорство с „В и К”-Кърджали.

    Георги Кулов.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини