Старец падна от потеглящ автомобил, в болница e със счупен крак

Около 8 часа в село Дъждино вчера 73-годишен пътник паднал от лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишен водач. Колата потеглила, преди да бъде затворена вратата и това причинило инцидента, при който на възрастния човек бил счупен кракът. Пострадалият бил настанен в болницата в Кърджали. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. 27-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ бил проверен тази нощ около 2 часа на бул.“Христо Ботев“ в областния град. Тестът за алкохол отчел 1,60 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Работата продължава разследващ полицай.

В РУ-Момчилград е започната проверка за управление на лек автомобил „Фолксваген“ нерегистриран по надлежния ред. 39-годишен се движил с колата в село Груево и при направена проверка полицаи установили, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП за липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

107 автомобила са били проверени на територията на РУ-Момчилград вчера в интервала от 14 до 16 часа вчера за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол за наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества. За констатираните 12 нарушения на ЗДвП са съставени 3 акта и 9 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини