Адлен Шевкед, народен представител от ДПС: За нас бюджет 2019 е предизборен

ДПС обви, че предсрочните парламентарни избори през следващата година са неизбежни. И че в тяхното провеждане няма нищо лошо, защото те са демократичен акт. Готово ли е обаче ДПС за тези избори. С Адлен Шевкед, народен представител от Кърджали, разговаря Красимир Ангелов. 

"Вие като икономист, участвахте в гласуването на бюджета, за следващата 2019 година. Вярвате ли на думите на финансовия министър, че от догодина хората в България ще заживеят по-добре и по-богато?", попита Красимир Ангелов.

Адлен Шевкед: Аз не само участвах в гласуването на бюджет 2019, но участвахме и цялата парламентарната група, разбира се. Имаше предложение, което внесохме евентуално да бъде отразено в бюджет 2019. Но за съжаление, единственото предложение, което се прие от управляващите беше, че минималният осигурителен праг на земеделските стопани и тютюнопроизводители вместо 560 лева за 2019-а да бъде 400, тоест с 50 лева повече от сега действащия минимален осигурителен праг. А дали вярвам на думите на финансовия министър, няма как да повярвам, тъй като този бюджет не разви никакви политики. Не показа каква визия имат управляващите за развитието на страната през 2019-а за евентуална защита на населението и бизнеса от наближаващата нова криза откъм Европейския съюз, която най-вероятно при нас ще настъпи през 2020-2021 година. Този бюджет не е с целта да бъде защитен и да се събират резерви, които да могат да помогнат на бизнеса и на хората в кризисни ситуации да реагират спрямо макроикономическата ситуация, която ни очаква в близките години. Според Шевкед бюджетът е предизборен. 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини