14 доклада на Четвъртата научна конференция в Кърджали

14 доклада в различни области представиха студентите от филиала на Пловдивския университет по време на Четвъртата научна конференция, която се проведе в Кърджали. Тя премина под мотото "Науката - предизвикателство към младите". В докладите студентите изследваха теми от екологията, взаимоотношения детска градина -родители-деца, влияние на материалната база върху храненето и физическата активност на децата, стил на учене

Студентската конференция вече се превърна в традиция, въпреки скептицизма в началото, каза при откриването на форума директорът на филиала проф. Илияна Велчева. Всяка година разработките са все по-добри и напълно отговарят на мотото на конференцията Науката - предизвикателство към младите, смята проф. Велчева.

Нашата основна цел е наистина да ви предизвикаме, да навлезете леко в дебрите на науката, да се докоснете до нея, да представите това, което ви вълнува и което е интересно за вас, каза проф. Велчева.

Уменията на нашите студенти да представят научните си търсения всяка година стават на по-добро ниво, категоричен е проф. Велизар Гочев, председател на научния комитет и зам.-директор на филиала. Идеята ни е да разберете, че науката е в основата на развитието на обществото. Личният заряд на човек и желанието му да се развива и търси нови неща, всъщност тласка и обществото напред, каза пред студентите проф. Гочев.

Отличените доклади по време на конференцията ще бъдат наградени. 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини