Шофьор опипва и налита на петокласничка в ученически автобус на път за СУ”Йордан Йовков”

 Районният съд осъди И.Р.Ю. на затвор условно за това че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание с ученичка от СУ”Йордан Йовков”.В мотивите на магистратите,публикувани на сайта на съда се казва,че те признават за виновен подсъдимият И.Р.Ю.,  български гражданин, женен, безработен, със средно образование, неосъждан.

Районният съд  възприема фактическата обстановка описана в Обвинителния акт предвид на направените самопризнания от страна на подсъдимия по отношение на фактите в него  а именно: Подсъдимият И.Ю. е едноличен търговец и като такъв работил като шофьор на автобус. Съгласно Договор № 11191- 02 от 12.09.2014г. с Община Кърджали той извършвал превоз на ученици от с.Царевец, общ.Кърджали до СОУ „Йордан Йовков“ в гр.Кърджали всеки учебен ден за периода от 15.09.2014г. до 15.09.2018г. Съгласно този договор и графика към него той тръгвал от с.Царевец в 7.00ч. и пристигал в последното училище- СОУ „Йордан Йовков“- Кърджали, в 7.15ч. Около обяд всеки учебен ден подсъдимият И.Р.Ю. превозвал учениците по обратния маршрут.

Пострадалата свидетелка М.М.М през учебната 2017- 2018г. била ученичка в пети клас в СОУ „Йордан Йовков“ в гр.Кърджали. до преди тази година тя живяла при баба си в с.Царевец, откъдето пътувала всеки ден за училище с училищния автобус управляван от дееца.  Към месец септември 2017г. семейството на свидетелката М.М.М заживели на квартира в гр.Кърджали.  Тъй като училищният автобус минавал наблизо покрай блока, в който живеела, тя продължила да го ползва, тъй като се познавала с водача му.

На 26.09.2017г., както и предходните учебни дни, свидетелката Ш.М. завела дъщеря си пострадалата М.М.М, която била на 11 годишна възраст, на кръстовището образувано от бул.България и ул.Ген.Чернозубов към 7,20ч., където зачакали училищния автобус. Към 7,30ч. автобусът с рег.№ К5818АС с водач подсъдимият И.Ю. дошъл от обратната посока. Последният казал на двете жени, че забравил този ден да вземе детето и за това се върнал да го вземе. Свидетелката М.М. се качила в автобуса, в който нямало други деца, като седнала на седалката точно зад мястото на водача. Автобусът продължил по обичайния маршрут, но при наближаване до СОУ „Йордан Йовков“- гр.Кърджали, подсъдимият И.Ю.  спрял до сграда № 2. Той се качил в пътническия салон на автобуса, затворил с пердета прозорците и седнал до свидетелката М.М.. Накарал я да се премести като седне в скута му. Тогава подсъдимият И.Ю. започнал да я целува по бузите и да я опипва по тялото, както и си пъхал ръката под горните й дрехи. След това продължил да я опипва между бедрата и й казвал да го целува. Молил я също така да му стане дъщеря. Поискал й телефонния номер и продиктувал своя. Това продължило около 15 минути. Тогава свидетелката М.М. му казала, че ще закъснее за училище, при което деецът спрял с милувките и я закарал с автобуса до училището. На слизане от превозното средство подсъдимият И.Ю. я помолил да не отива на училище, а да отиде с него на разходка. Тя не се съгласила с отправеното предложение и слязла от автобуса, когато той я предупредил станалото да остане между тях си.

Изразеното самопризнание се подкрепя от следните доказателства: на първо място от свидетелските показания на М.М. и Ш.М.; на второ място- косвено от свидетелските показания на Е.С.; и на трето място от Протокол за следствен експеримент от 29.09.2017г. и от 02.07.2018г. ведно с фотоалбуми, от Протокол за разпознаване на лице от 29.09.2017г., Договор № 11191- 02 от 12.09.2014г. ведно с маршрутни разписания, Протокол за оглед на местопроизшествие от 28.09.2017г. с фотоалбум към него, както и от Съдебно- психиатрично- психологична експертиза № 110/ 2017г. Всички те са еднопосочни и непротиворечиви помежду си.

 Поради това и на основание чл.149 ал.1 от НК Районен съд Кърджали му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 18 месеца като на основание чл.58а, ал.1 от НК намалява така определеното наказание с 1/3, а именно „лишаване от свобода” за срок от 12 месеца като на основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 3 години и 6 месеца. Осъжда подсъдимия И.Р.Ю. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОДМВР- Кърджали направените по делото разноски в размер на 791,44лв. Осъжда подсъдимия И.Р.Ю. със снета по делото самоличност да заплати на М.М.М. чрез нейната майка и законен представител Ш.Р.М. направените по делото разноски в размер на 4600лв. за адвокатско възнаграждение в досъдебното и съдебното производство.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини