Дерайлирал влак в Кресненското дефиле

Десет души са пострадали при катастрофата с влак в Кресненското дефиле, съобщава БНР.

Пътнечески влак дерайлира  край благоевградското село Черниче. Причината е паднали скали край трасето. Пътническият влак е пътувал от Петрич за София. Инцидентът е станал в района на Кресненското дефиле.

Радиото уточнява, че осем души са пострадали при сблъсъка на локомотива с падналата на релсите скална маса. 55 пътници са евакуирани от авариралия влак и са превозени с автобуси.

Трима души са оставени в болницата в Благоевград.

"Към момента само трима човека са останали в болницата в Благоевград. Останалите хора, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, след като бяха обработени, са освободени. Тримата човека за лечение са първо помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влакът има разкъсна рана и е в "Ортопедия" в благоевградската болница. Един от пътниците е отново с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат особено тежки наранявания", разкри областният управител на града Бисер Михайлов, цитиран от bTV.

Днес ще се работи по изтеглянето на влака и изчистване на трасето.

По информация на БДЖ движението на влаковете по направлението Петрич-Благоевград е спряно. Пътниците ще бъдат превозвани с автобуси.

От БДЖ съобщиха, че ударът е бил доста сериозен, тъй като локомотивът се е наклонил на 45 градуса. Локомотивът и един от вагоните са в лошо състояние, след като паднал голям скален къс от около 40 кубика и един по-малък около 10 кубика - общо около 100 кубика скална и земна маса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини