От България Марин льо Пен обяви ЕС за най-страшния враг на Европа

"Ние сме европейци, ние вярваме в Европа и смятаме, че ЕС е най-страшният враг на Европа."

Това каза лидерът на френските националисти от "Национален сбор" Марин льо Пен, която днес беше в Народното събрание по покана на председателя на "Воля" Веселин Марешки. В началото на съвместната им пресконференция Марешки беше представен погрешно като председател на българския парламент.

Тя обясни, че партия „Воля“ е била избрана за партньор на евроскептиците в България след задълбочени проучвания. Самият Марешки пък се обяви за ренесанс на истинския патриотизъм. По думите му френския президент Еманюел Макрон е бил детрониран от "от Марин льо Пен, нашата приятелка". Тя върна жеста като също го нарече приятел.

"Знам колко вие, българите, сте свързани с вашата независимост, вашата идентичност, вашата свобода. Българската нация е една от най-старите на континента, пример сте за всички, най-вече за нас, французите", каза още тя.

Марин льо Пен обяви още, че иска нов модел в Европа и промяна на ЕС за по-голяма справедливост към отделните народи.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Митко Маринов
    0 0
    23:55, 16 ное 2018
    Раздрънканата брантия `що не каже колко милиона и снесе Путин за да разцепва Европа? Както и на всички националисти от другите държави в EU ? Измекярска нагла паплач, алчна за пари и власт!
Последни новини