Център за ранно детско развитие посреща деца и родители в Кърджали

Детският център за ранно развитие вече приема желаещи малчугани, които да се възползват от уникалния за града фонд от играчки и книжки. В него в часовете от 9.00 до 18.00 децата ще могат да играят и да се развиват, докато родителите спокойно общуват помежду си. Официалното  откриване на центъра на 15 ноември- четвъртък  от 11 часа.Той е разположен на 3-ия етаж на НЧ „Обединение-1913“.

Центърът се явява естествено продължение на проекта на НЧ „Обединение 1913” „Пътуващата лаборатория за ранно детско развитие”. Той бе създаден, за да се дадат на родителите инструменти за най-важните моменти в ранното развитие на детето (от 0 до 4-годишна възраст) - как децата учат и опознават света в процеса на игра, как да подбират играчките на детето си, за да бъдат винаги интересни и развиващи, как да четат на децата си, за да развиват интелекта им, как да участват в игрите на децата. Проектът бе реализиран с подкрепата на Фондация Глобални библиотеки - България в рамките на конкурс "Библиотеката - активен участник в обществения живот".

Проектът се разработи на базата на опита на няколкото издания на  „Работилница за родители „Да пораснем заедно“. В нея родителите се обучават как да общуват по-добре с децата си по специална методика на УНИЦЕФ. В момента се обучава и нова група родители, тъй като ранното детско развитие се превърна в направление, по което читалището ще работи постоянно.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини