Ръчно изработени сувенири предлагат по социален проект на община Ардино

Сувенири от дърво, хартиени, текстилни и плетени детски изделия, ръчно изработени по проект на община Ардино „Подкрепа за социално включване на 34-лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“предложиха в понеделник в центъра на Ардино на импровизиран базар. Щандът достави много настроение на жителите и гостите на града и бе място, където всеки можеше да направи своя избор за подарък. Посетителите изразиха своето възхищение от труда на обхванатите по проекта безработни лица, които работят в различни направления.

Управителят на социалното предприятие Сафие Адемова уточни, че изработените стоки и предоставяните услуги са с утвърдени цени от местния Общински съвет. Тя отбеляза, че приемат и заявки за приготвяне на традиционни родопски ястия – къпана баница, баклава, сарми и други.

Щандът за ръчна изработка ще работи всеки понеделник от 10 до 13 часа в центъра на града. Предвиждат се импровизирани щандове и в големите населени места на територията на общината, като Бял извор, Падина, Жълтуша, както и по време на селищните празници.

Проектът „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в община Ардино чрез социално предприемачество“ се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Чрез него ще се създаде заетост на 34-ма безработни, които ще изработват стоки и ще се предоставят услуги на населението, с което се цели да се създаде устойчива трудова заетост на безработните лица. Изработените стоки ще се реализират на пазара и търговската мрежа на територията на общината. Проектът е с продължителност 15 месеца.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини