Анелия Крумова получи голямата награда за журналистика

Единадесетокласничката от кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“ Анелия Крумова стартира и тази учебна година своя маратон от престижни литературни и журналистически награди. Настоящият главен редактор на училищния славейковски вестник УПКО и стажант в БНР – Кърджали само преди дни бе на абсолютния връх в един от най-престижните ученически конкурси в страната. Преподавател по литература на Анелия и неин ментор в журналистическия клуб „Славейков“ е учителката Антония Маровска, която сподели щастието и гордостта си по време на награждаването в Русе.
В навечерието на един от най-българските празници – 1 ноември, Деня на народните будители, в град Русе се проведе ежегодното награждаване на първенците в Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2018. Единадесетото издание на конкурса бе посветено на 170 годишнината от рождението на Христо Ботев и честването на  140 години от рождението на Пейо Яворов. Обявените теми бяха: „Душата ми е стон” – в раздел  „Литературно творчество“, и  „Знаеш ли ти кои сме?” – в раздел „Журналистика“. В конкурса участваха 103 млади автори от цялата страна със 137 творби. Възпитаничката на журналистически клуб  „Славейков“, Анелия Крумова, бе една от участничките. След като няколко поредни години Голямата награда - статуетка „Стоян Михайловски” за журналистика – индивидуална не бе връчвана, тази година бе заслужено присъдена на Анелия. Призът, който получи младата журналистка, е с най-голяма тежест в конкурса. Ученичката представи на ерудираните членове на журито две поетични творби, анализ по темата „Знаеш ли ти кои сме?“ и интервю с Емилиа Минчева – бивш главен редактор на ученическия вестник УПКО и настоящ журналист в телевизия ВВС. Тези материали всъщност изпращат Анелия на върха. Председателят на журито, доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”, проведе личен разговор с Анелия веднага след края на церемонията. Той я поздрави и й даде насоки за бъдещото й развитие. 
Припомняме, че Анелия бе лауреат на същия конкурс във всяка от изминалите две години, като получи специална награда за силно представяне в двата раздела – литературно творчество и журналистика. Екипът, който Анелия и ръководителката й Антония Маровска създадоха в журналистическия клуб „Славейков”, е все по-успешен. Несъмнено ги очакват много награди и признание в бъдещето. 

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини