АРДА U18 на 1/4 финал за Купата на БФС

Юношите старша възраст на АРДА победиха с 5:0 Ботев Враца, в мач от срещата – реванш за Купата на БФС.Двубоят се игра на стадиона в Черноочене. 

Момчетата на Цанко Бисеров доминираха през цялата среща, като показаха завидно желание и хъс за игра. През първото полувреме имаше хубави моменти, красиви и интересни ситуации. Създадоха се доста голови положения, особено през първите 45 минути, които завършиха с 1:0 за АРДА U18.  

В 18-та минута Теодор Колячев  овладя пас през центъра, завъртя се и след силен шут близо до гредата откри резултата. До края не бяха реализирани попадения във вратата на Ботев и противникът не отговори с нищо интересно. Имаше дълги топки и центрирания, които не застрашиха сериозно кърджалийския вратар. На няколко пъти Исмаил Ферах остана сам срещу стража на Ботев, но не успя да го преодолее. Добри голови положения имаха също Теодор Колячев и Серкан Шевик, които не успяха да направят резултата по-изразителен още в първото полувреме.

През втората част от мача, ситуацията беше идентична с първото полувреме –  пълна доминация и атакуване срещу противниковата врата.

„Темпото и скоростта на срещата и динамиката на моменти се позагуби, защото противниците като че ли не бяха добре подготвени физически и след средата на второто полувреме се почувстваха отпаднали. Това ни даде шанс да отбележим още 4 попадения“, коментира Цанко Бисеров, треньор на АРДА U18.

Вторият гол в мача падна в 52-ра минута. Той бе отбелязан отново от Теодор Колячев, който овладя центриране на левия бек Тодор Кисьов и след завъртане, с  плътен шут с левия крак  в долния ляв ъгъл на противниковата врата, увеличи резултата на 2:0. В 67-мата минута плеймейкърът Аксел Мустафа овладя кълбото в центъра и с далечен изстрел от 25 метра намери горният десен ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на вратаря. Неговото изпълнение вдигна феновете на крака за 3:0, за АРДА. В 75-та минута Серкан Шевик завърши една добра атака от ляво. Получи добър пас в наказателното поле и насочи топката във вратата. Така той добави още един гол за АРДА и затвърди резултата на 4:0.

Десет минути по-късно дойде и петият гол във вратата на Ботев Враца. В 85-та минута капитанът Ивайло Ивановотволе, от точката на дузпата, оформи крайният резултат.

„ Голяма част от отборите, които ще играят на четвърт финала вече са известни. Това са Берое, Лудогорец, Ботев Пловдив, Черно море, Витоша Бистрица. От тук нататък, отборите са доста сериозни и като имена, и като организация. Мога да кажа, че за нас е чест и привилегия да се наредим до едни от най-добрите школи в страната. Слаби отбори няма, защото всеки отбор е с класа и от значение. Към всеки един от тях ще подходим с нужното уважение. Това е шанс за момчетата ни да покажат на какво ниво са срещу някои от топ отборите. Във футбола нещата са непредвидими и всичко може да се случи, така че след два дни ще разберем какъв ще бъде късмета ни в жребия за следващия съперник“, коментира след мача Цанко Бисеров, треньор на АРДА U 18.

Жребият за 1/4-финали ще се проведе на 25.10.2018г от 11:30 ч. в София. Първите срещи ще бъдат на 31.10.2018 г. (сряда), а срещите – реванш на 21.11.2018 г. (сряда).

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини