Юношите на АРДА продължават за Купата на България

Юношите старша възраст на АРДА  продължават победния си ход за Купата на България. Днес на стадиона в Чирпан те отстраниха след драматично изпълнение на дузпи отборът на Спартак Пловдив и попариха надеждите на пловдивчани с краен резултат 6:4.  
До края на  редовното време момчетата на Цанко Бисеров записаха два гола и завършиха с 2:2 в двубоя.
 „Това беше един равностоен двубой и резултатът е закономерен, с оглед на показаното от двата отбора на терена“, коментира Бисеров.
След пряк свободен удар още в 3-тата минута гол отбеляза отборът на Спартак. След натиск от страна на кърджалийци  изравнителното попадение за Арда дойде в 40-тата минута от Серкан Шевик. 
Доста пропуснати положения имаше и във второто полувреме, но пловдивчани отново поведоха след грешка в защитата на АРДА. Така в 62-та минута те вкараха и вторият си гол.  2 минути преди края на второто полувреме след много добър пробив на левия бек Тодор Кисьов последва центриране към Теодор Колячев, който с глава отбеляза гол във вратата на Спартак в 88 -та минута и върна Арда отново в играта.  След равния резултат 2:2 срещата трябваше да бъде решена след изпълнения на дузпи.
При изпълненията на наказателните удари вратарят на кърджалийския отбор Анатоли  Кирилов спаси едната дузпа. Напрежението в отбора на Спартак си оказа своето влияние и отбелязаха втори пропуск, като уцелиха горната греда на вратата.
В герой за отбора на „сините“ се превърна Емирджан Сюлейман, който отбеляза последният гол, паднал от дузпа във вратата на пловдивчани и закова резултата на 6:4, в полза на юношите старша възраст на АРДА .  
ДУЗПИТЕ ЗА АРДА ИЗПЪЛНИХА:
Теодор Колячев
Владислав Калеков
Аксел Мустафа
Емирджан Сюлейман;
Очаква се след тегленето на жребий да бъде определен следващият им съперник  и датата на мача.
От надпреварата за Купата на България отпадна набор 2003, с треньор Емил Щерев. Днес те се изправиха срещу Локомотив Пловдив, но въпреки отборният дух загубиха с 0:3. Двубоите се играха на принципа на директните елиминации и след загубата те приключват надпреварата. 
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини