Голям събор в Жълтуша, кметът Ресми Мурад с приветствие

„Ние родопчани трябва да бъдем винаги единни и да работим заедно, за да отстояваме нашите интереси, права и да просперираме в политическия живот на страната. А това единство и заедност ни дава Движението за права и свободи, която неизменно от началото на демокрацията отстоява правата и свободите на хората, живеещи в Родопа планина“. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад в приветствието си на традиционния селищен празник в Жълтуша. В събота на мегдана в едно от най-големите ардински села

се събраха стотици души от околните села Падина, Бял извор, Еньовче, Седларци и изселници от Западна Европа. Сред гостите на събора бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Наско Кичуков, кметове на населени места.

Кметът Ресми Мурад подчерта, че ако всички бъдат единни, само тогава общината ще може да има проекти, които да бъдат одобрени от националните правителства. „Само тогава и Жълтуша ще има много реализирани проекти“, категоричен бе той.

За празничното настроение на присъстващите се погрижи младият родопски певец Филип Синапов. Той обра аплодисментите със своите изпълнения. В центъра на селото се извиха кръшни хора.

Организатори на събора са местното кметство и читалище „Родопска искра 1961“.Началото на селищния празник в Жълтуша се поставя на 9 май 1991 г. по инициатива на тогавашния кмет Камен Буров.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини