Волейболна Арда отнесе новака в Суперлигата Деа–Бургас с 5:0

Мъжкият отбор на ВК Арда надигра убедително с 5:0 Дея-Бургас в проведената днес първа контрола. По уговорка между двамата старши треньори мачът се игра в 5 гейма. Във всички играни геймове Арда показа огромно превъзходство като в първите три гейма игра с титулярния си състав, след това излязоха на корта и юношите, които също показаха завидно майсторство. С тази своя победа Арда показа, че мястото й е в Суперлигта, но явно ще трябва да победи през тази година всички отбори във Висшата лига, за да се върне в Суперлигата където й е мястото.

Арда започна мача с основния си състав в лицето на плеймейкъра Владимир Панев, либерото Николай Колев, Младен Кавалджиев, Кирил Хаджиев, Райчо Раев, Костадин Бишуров и Александър Илиев.

Във четвъртия гейм в игра влязоха: Манол Янев, Тома Станков, Димитър Гайдаджиев, Стефан Башев, Богомил Пушев и Октай Мехмед. Те демонстрираха много добра техника, от което пролича силната подготовка. Въпреки, че в отбора на противниците има звезди от националния волейбол (Радослав Димитров, Георги Петров, Венцислав Христов), и въпреки че ръстовата разлика полза на състава на деа беше огромна, нашите състезатели показаха, че са готови да върнат кърджалийския волейбол в суперлигата.

През уикенда предстои есенен турнир в Пловдив, където където нашите момчета ще се срещнат с пловдивските Виктория и Строител, както и с Берое – Стара Загора. С тях Арда е в една група във Висшата лига.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини