Библиотеката с конкурс на тема „Личностите на Кърджали – да ги знаем и помним”

Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров“ обявява конкурс за мултимедийна презентация на тема „Личностите на Кърджали – да ги знаем и помним”. Конкурсът е посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали.

Конкурсът провокира участниците да представят известни личности, оставили диря в обществения и духовния живот на града, да разкрият и изразят своя творчески талант и идея по оригинален начин. Идеята е да се предизвика интерес към историята на родния край и изследователската дейност, за да се популяризира регионалната история. 
Регионална библиотека притежава книги и публикации в периодични издания и сборници за видните личности, свързани с историята на нашия град, които участниците в конкурса могат да ползват при изработването на презентациите.
В конкурса могат да участват ученици от VIII до XII клас. Участието може да бъде индивидуално или в екип. В разработването на един проект могат да участват максимум 3 ученика.
Проектите да бъдат представени във формат по избор и обем до 20 слайда или 20 сцени.
В писмото участниците задължително посочват трите си имена, училище, клас, селище, телефон, e - mail, консултант или научен ръководител и използвани източници.
Мултимедийните презентации се подават в срок до 1 9 октомври 201 8 г. на e - mail: beactive@abv.bg
Проектите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

На 25 октомври 2018 г. от 11 часа в Информационния център на библиотеката ще бъдат обявени резултатите от конкурса и наградени победителите.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини