Дете бе блъснато на пътя, провериха 645 автомобила, четири катастрофираха

53-годишен водач на лек автомобил „Рено“ блъснал внезапно изскочило 8-годишно дете по пътя от село Мъдрец към Хасково на 23 септември около 13,30 часа. Момичето е било прегледано в Центъра за спешна помощ в Кърджали и освободено. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 47-годишна пътничка и 53-годишен водач са били прегледани от екипи на Центъра за спешна помощ, след като „Фолксваген“ предприел изпреварване, принудил водача на лек автомобил“Рено“ да направи маневра, за да избегне удар, в резултат на което колата напуснала пътното платно и се преобърнала по таван в района на село Стражница. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил автомобила. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновния за произшествието е съставен акт. Вследствие на несъобразена скорост лек автомобил „Опел“ с 19-годишен водач се блъснал в дърво по пътя от Кърджали към село Стремци. На светофарна уредба в Кърджали 20-годишна с „Ауди“ ударила спрял за изчакване „Фолксваген“, който се задвижил и блъснал „БМВ“ пред него. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове.

Две бързи производства са образувани за управление на автомобили след употреба на алкохол. 2 промила отчел тестът на 24-годишен, който бил проверен на 22 септември около 23 часа в село Черничево. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за химически анализ. 30-годишен отказал кръвна проба, след като при проверка на бул.“България“ в Кърджали техническото средство отчело 1,67 промила. Двамата водачи са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Работата продължават разследващи полицаи.

645 автомобила и над 800 лица са били проверени в специализирани операции в областта за периода от 17 до 23 септември. Основна цел на проверките са били да се ограничат предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества, техническата изправност на автомобилите. Констатираните нарушения на ЗДвП са 187 и за тях са съставени 23 акта и 164 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини