Момчето, на което забраняваха да се снима с класа, стана модел на H&M

Изображение 1 от 2

    Алфи Олдридж е 11-годишно момче с аутизъм. Въпреки заболяването си, той посещава училище, за да бъде наравно с връстниците си. Но не успява напълно да се впише и търпи много забрани. Като например да бъде част от групови снимки.

    Заради аутизма Алфи така и не успява да намери своето място в обикновеното училище и бива преместен в учебно заведение за деца със специални потребности. Въпреки всички трудности, през които минава, хлапето успява да открие своя път.

    В новото училище Алфи се записва в театралната трупа, а семеен приятел изпраща негови снимки на кастинг агенция. След професионална фотосесия момчето бива забелязано от агенция, която се занимава единствено с хора с увреждания.

    Оказва се, че на снимачната площадка и пред обектива Олдридж е много по-самоуверен, много по себе си. Благодарение на снимките Алфи преодолява трудностите в общуването с останалите, а на тях дава мотивацията, че нищо не е по-голямо от мечтите, дори аутизмът.

    Скоро след това Алфи получава предложение от модния бранд H&M да бъде модел на нова колекция. Ангажиментите за хлапето валят един след друг и той вече е сигурен, че иска да се развива в модните среди, напук на всички, които му се подиграват и не вярват в него, пише Independent.

    View this post on Instagram

    #alfiealdridge #greatjob ❤️👏👏👏

    A post shared by akın (@akinkoklen) on

    Източник: lifestyle.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини