Бронзов медал за гимнастичките и квота за игрите в Токио през 2020г.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели бронзов медал от многобоя на течащото в момента Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София! Така нашите момичета си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020!
 
Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова обраха овациите от феновете, които бяха напълнили "Арена Армеец".Грациите ни стартираха с изпълнение на смесеното съчетание на три топки и две въжета, където не бяха докрай прецизни и получиха 22.350 . Нашият щаб пусна контестация за тази оценка, която обаче бе отхвърлена. На пет обръча гимнастичките ни също не играха чисто, като сред грешките им бе и излязъл извън килима обръч.
 
Въпреки всичко това, сложността на композицията изигра съществена роля, като реферите дадоха оценка 19.700, което бе достатъчно за събиране на сбор от 42.050 за третото място. Така отборът ни намери място и във финалите и на двете съчетания, които ще се проведат в последния ден на Световното - неделя, 16 септември.
Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини