"България ер" е сред европейските авиокомпании, подвеждащи потребителите

""България ер" е сред европейските авиокомпании, чиито сайтове подвеждат потребителите за крайната цена на самолетните билети", обяви комисарят по защита на потребителите Меглена Кунева, която представи в Брюксел резултатите от 18-месечно проучване доколко коректни са авиокомпаниите към своите клиенти, предаде БНР.

Най-честите нарушения и подвеждащи практики включват по-ниска начална цена, към която после се добавят различни такси, както и предварително маркирани полети за допълнителни услуги срещу допълнително заплащане.

Меглена Кунева каза: "Това са предварително зачертаният избор, предполагаемият избор от страна на потребителя и цените. Неясни цени от самото начало, когато започваш да разглеждаш уеб страницата, цената е съвсем различна от това, с което завършваш".

""България ер" все пак попада в категорията на компаниите, които вече предприемат конкретни действия да отстранят слабостите", подчерта еврокомисарят Меглена Кунева. Тя добави, че в тази част на списъка са още "Еър Франс", "Бритиш еърлайнс", Австрийските авиолинии и AL ITALIA.

За пръв път днес Кунева назова авиокомпаниите, които не предприемат никакви мерки за изпълнение на европейските стандарти и отказват каквато и да комуникация с ЕК по проблема.

Сред тях са руската "Аерофлот", гръцката "Олмпик" и Турските авиолинии.

На другия полюс като изцяло коректни към своите потребители са "Еър"Малта, румънската "Таром", испанската "Спан еър" и голяма част от скандинавските авиокомпании.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини