Канят обществеността на Кърджали на дебат за гражданското общество

Българска платформа за международно развитие (БМПР)  кани кърджалийци на информационна среща, посветена на участието на гражданското общество в изработването и изпълнението на политиките за развитие, която се проведе на 11.09.2018г. от 10:00 до 12:00 часа, в гр. Кърджали, хотел Кърджали, бул.“Беломорски“ 68.

Събитието се организира в рамките на проект „Граждански диалог за развитие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Генерална дирекция „Международно сътрудничество и развитие” на Европейската комисия в партньорство с МнВР и имат за цел да задълбочат познанието и разбирането на гражданското общество  за българската и европейската политики за сътрудничество за развитие, ролята на ЕС в изпълнението на Програмата на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие до 2030 г. и българското участие в този процес.

Предвид експертизата на организациите членки на БПМР, приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и на Средносрочната програма за помощ за развитие и хуманитарна помощ (2016-2019 г.) на страната ни:

съдържателният фокус на информационния семинар е върху Цели за устойчиво развитие на ООН 3, 4, 5 и 16, а именно: здравеопазване; качествено и приобщаващо образование; равенство между половете и овластяване на жените; мир, сигурност, справедливи и демократични институции.

Често хората казват, че Целите са абстрактни, “добри пожелания”, но не виждат как могат да ги изпълнят. Осъществяването на Целите за устойчиво развитие може да се случи, когато ги извадим от бюрокрацията на ООН и ги превърнем в нещо, което ангажира всички хора. Обществата ги възприемат като документ, който международна организация е приела, правителствата са го ратифицирали, но ние трябва да му придадем значение в ежедневието на хората и да го превърнем в нещо много важно и полезно за техния живот.

Ползите за Вас от участие в срещата:

Ще получите подробен пакет от материали и систематизирана информация за политиките за развитие и поетите от България ангажименти по Целите за устойчиво развитие
Яснота за това как политиките рефлектират върху нашата работа в областта  на здравеопазването, образованието, равенството на половете и сигурността.
Ще разберете как да използвате ресурсите на БПМР и да се включите в бъдещи проекти, дейности и инициативи.

Каним за участие в информационното събитие широк кръг от заинтересовани страни- представители на образователни, културни и социални институции и организации, представители на бизнеса и неправителствения сектор, медии, местни власти, граждани,заявават организаторите. 

За допълнителни въпроси и коментари, моля, пишете на имейл: cneshkova@arci-ngo.org или ни потърсете на тел. +359889716937;

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини