Есенни културни празници предстоят в Ардино

От 13 до 16 септември в Ардино ще се проведат традиционните Есенни културни празници. Организаторите са предвидили богата културна и спортна програма. 
Проявите ще бъдат открити на 14 септември (петък) с празнична илюминация  и концертна програма с участието на танцов клуб „Родопски кристал“ от Мадан, танцова група „Ачеля“ от Крумовград, женска певческа група „Демет“ към Сдружение за турска култура и изкуство от Крумовград, група за турски фолклор към градското читалище „Родопска искра”, детска танцова група към ЦПЛР/ОДК-Ардино. Слово ще произнесе кметът на общината Ресми Мурад, след което програмата ще продължи с концертна програма на група „Мистик“ от София. 

На 15 септември (събота) в центъра на града ще се организира програма на танцова формация от побратимената община Картал, Истанбул. Те ще представят танцови изпълнения и ще дефилират в центъра на града с традиционни облекла от различни краища на южната ни съседка.

За доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира ще се погрижи и оркестър „Родопи“ от Пловдив, както и братята музиканти Емрах и Реджеб Якубови от Борино.

В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. На градския стадион ще се проведе футболен турнир на малки врати, а в спортна зала „Юнак“ – турнир по тенис на маса за деца.
За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини