Тръмп спрял изявление на Белия дом за кончината на Джон Маккейн

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е възразил срещу публикуването на изявление на Белия дом, в което починалият наскоро сенатор Джон Маккейн е щял да бъде приветстван за военната си служба и да бъде наречен военен герой, съобщава в. "Вашингтон пост".

Сред онези, които са настоявали за такова изявление, са били пресаташето на Белия дом Сара Сандърс и началникът на кабинета Джон Кели.

Вместо това Тръмп настоял, че сам ще напише няколко думи за смъртта на Маккейн в профила си в "Туитър". Президентът е изпратил съболезнованията си на семейството на сенатора.

Подготвено официално изявление от Белия дом е било "хвърлено в кошчето", се уточнява в информацията. Вчера от Белия дом публикуваха в "Туитър" снимка на Маккейн, която включваше само датите на раждането и смъртта му.

Маккейн често беше открит и остър критик на политиката на Доналд Тръмп. Той почина на 25 август на 81 години след битка с рак на мозъка.

Тръмп не е поканен да присъства на погребението му, за разлика от бившия американски президент Барак Обама, срещу когото Маккейн се кандидатира за президент през 2008 г. Поканен е и предшественикът на Обама - Джордж У. Буш.

Героят от войната във Виетнам, сенатор Джон Маккейн почина на 81 години, обграден от семейството си, съобщиха американските и световните медии.

"Джон Маккейн, гордият военноморски летец, който се изкачи от бездната на отчаянието като затворник по време на войната във Виетнам до върховете на властта като републикански конгресмен и сенатор от Аризона, и два пъти кандидат за президент, почина в дома си в Аризона", пише в. "The New York Times".

Той страдаше от глиобластома - агресивен рак на мозъка, с който беше диагностициран през юли 2017 г.

На 24 август семейството му съобщи, че сенаторът е решил да прекрати лечението си, след като е надминал всички очаквания на лекарите за живот с такава диагноза.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини