Опозицията в местния парламент обвини кмета Хасан Азис, че харчи безконтролно парите на данъкоплатците

Опозицията в местния парламент обвини на днешната сесия кмета инж. Хасан Азис, че харчи безконтролно парите на данъкоплатците. Според съветникът от Реформаторският блок Радослав Милев  градоначалникът в докладна записка иска двойно увеличение на парите за ремонт на ул. „Заводска“, като сумата достига 466 000 лева. Председателят на групата съветници на ГЕРБ Огнян Иванов  обвини кмета, че след приключен ремонт на стадион „Дружба“ иска допълнително от общинската хазна още 360 000 лева.

Зам. кметът инж. Катя Митовска обясни, че се налага да се увеличат средствата за ремонта на ул. „Заводска“,  поради това, че след разкопаването й се установило, че основата под паважната настилка, не е била предназначена да издържа камиони с тежък товар. Налага ла се и подмяната на бордюрите. Увеличението на парите било между 40 000 и 70 000 лева. Главният финансист на администрацията Валентин Иванов обясни, чепредвидената сума от 210 000 лева нараства на 296 000, но в никакъв случай двойно.

Никой не е в час нито за „Заводска“, нито за стадиона, контрира Огнян Иванов, като обвини администрацията на кмета, че не работи и нейни представители влизат на заседания на постоянните комисии неподготвени.

Достатъчно е да се разходите из града и да видите направеното по европроекти, а не с парите на правителството, за да се уверите, че администрацията работи добре. Твърденията на съветниците от опозицията граничат с безотговорност, бе отговорът на кмета инж. Хасан Азис. Той припомни, че Законът за обществените поръчки ограничава дофинансирането и в случая със стадиона, общината стриктно го спазва.

Групата на ДПС подкрепи искането на кмета за дофинансиране.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини