Над 650 ученици се включват в инициативата "Забавно лято, грижовна есен"

Благородната инициативата „Забавно лято, грижовна есен“ тази година ще обхване 14 общини, 23 градове и села от четири български региона – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково.

Програмата се реализира в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място за възрастни хора, и „Академия местни предприемачи”, която включва обучения по предприемачество за хора с бизнес идеи и за активни неправителствени организации в същите региони.

През юли и август ще бъдат включени над 650 ученици на възраст от 7 до 14 години в 20 населени места, уточняват организаторите.

В инициативата са привлечени и участват трима съвременни български детски писатели – Радостина Николова („Приключенията на мотовете“, „Кико без крила“), Нуша Роянова („Джак и Ема“, „Жабчето Жо“) и Цвета Белчева („Тялото говори“).

На 9 юли в Дулово с децата ще се срещне и ще разговаря за книгите и четенето Нуша Роянова – обеща в ефира на Радио София самата писателка.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини