Сидеров ще сменя Симеонов

Волен Сидеров също дойде на заседанието на Министерски съвет. По-рано тази сутрин в интервю лидерът на "Атака" и председател на ПГ "Обединени патриоти" заговори за смяна на вицепремиера Валери Симеонов.

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова, което е и символично на фона на напрежението между министъра на туризма и вицепремиера Валери Симеонов.

Отправям остри критики към Симеонов, защото смятам че действията му вредят на националната сигурност. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров пред журналисти в Министерски съвет. Сидеров настоя Валери Симеонов веднага да се извини, в противен случай той и колегата му Александров ще заведат съдебни дела.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти настоя обсъждането на ветото на президента да се отложи за заседанията след ваканцията на депутатите. "Сутринта критикувах действията на ГЕРБ, защото решиха да дадат крачка назад. Законът за приватизацията не е лобистки", настоя още той. 

"Тази кампания беше изключително нечистоплътна. Ветото не трябва да бъде подкрепяно. Групата "Капитал" атакува правителството с измислени аргументи", заяви той.

Сидеров каза още, че е предложил на Министерски съвет да бъде оттеглен Законът за шума, тъй като с него ще могат да се затварят заведения от полицията, което, по думите му, е абсолютна полицейщина.

"Не съм дошъл да разговарям с вицепремиера Симеонов, а да предложа оттеглянето на този закон", каза още Сидеров.

"Премиерът Симеонов напоследък действа антиправителствено. Аз изпратих Симеонов в изпълнителната власт", настоя Сидеров и изтъкна, че на такъв вицепремиер лесно може да му бъде намерен заместник.

Сидеров настоя и за проверка на действията на вицепремиера Симеонов. Той бе категоричен, че с действията си по Черноморието Симеонов съсипва българския бизнес.

През изминалите почивни дни лидерът на "Атака" тръгна на контрапроверки в "Слънчев бряг" с аргумент да види как се отразява на бизнеса приетия по предложение на Валери Симеонов закон за шума.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини