Кърджалиец блъска градска на заден ход, веднага я транспортира в болницата

Три са пътните произшествия през вчерашния ден в областта. 55-годишна пешеходка била блъсната от лек автомобил „Сеат“ с 58-годишен водач на ул.“Климент Охридски“ в Кърджали. Шофьорът предприел маневра на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен и ударил жената, която веднага транспортирал в Центъра за спешна помощ. След преглед пострадалата била освободена. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Вследствие на движение с несъобразена скорост „Фолксваген“, управляван от 20-годишен, ударил движещ се пред него товарен автомобил на ул.“Стефан Стамболов“ в Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. В село Черноочене 51-годишен водач с „Фиат“ блъснал паркиран лек автомобил „Ауди“. Шофьорът отказал тест за алкохол и кръвна проба за анализ. Съставен е акт по ЗДвП.

55-годишен водач е задържан в РУ-Крумовград, след като било установено, че управлява автомобил след употреба на алкохол. Около 16,30 часа вчера на ул.“Христо Ботев“ в града за проверка бил спрян „Фолксваген“. Тестът на шофьора за алкохол отчел 2,10 промила, след което последвал отказ за кръвна проба за химически анализ. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

В РУ-Кирково е образувано бързо производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. 63-годишен счупил предно стъкло и изкривил бронята на лек автомобил „Форд“ вчера в село Долно Къпиново. Мъжът е задържан в полицейското управление и работата продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини