Риболовният фест на Дяволския мост събра рибари от 3 до 70-годишни

За втори път риболовният фест на Дяволския мост събра много любители на риболова от различни краища на областта и страната. В спортната надпревара се включиха риболовци от Ардино, Кърджали, Момчилград, Смолян и Пещера.

Стартът бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад.„Днес е един истински празник за Ардино“, заяви в своето приветствие Ресми Мурад. Той пожела на всички участници наслука и късмет. Участниците, разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже метнаха своите въдици в 9.30 часа. Правилата в състезанието се изпълниха стриктно, както от организаторите, така и от участниците. Точно в 12 часа, главният съдия на състезанието Стефан Димов, обяви край на битката и започна да претегля рибата, хваната от всеки участник.

Победител при мъжете стана Гюнай Карабекиров от Ардино. Уловът му бе 7, 4 кг. риба.

Той спечели и наградата за най-голяма риба, както и специалната награда на състезанието „албинос“. Гюнай спечели две безплатни нощувки в хижата на едноименното туристическо дружество „Бели брези“.

„Страхотен риболовен фест, чудесна природа и перфектна организация“, заяви след състезанието победителят Гюнай Карабекиров. Той посочи, че тайната на успеха му е добрата стратегия, шансът и мястото на улова.

На второ място се класира Любомир Димитров, също от Ардино. На трето място е момчилградчанинът Айхан Хайрула.

При жените победител е Шенай Еминова , следвана от Шенай Рюстем и Екатерина Карабова, и трите от Ардино.

При децата на първо място се нареди Юмит Али. На втора позиция е Ефе Сезгин, а на трета Даниел Палазов, и тримата от Ардино.

Наградата за най-малка уловена риба отиде при Андрей Георгиев от Ардино

 „Каръка“ на състезанието спечели Сали Сали, също от Ардино

Най-малкият участник в състезанието бе 3-годишният Доуш Айхан от Момчилград, който бе дошъл заедно с родителите си, а най-възрастният бе –70-годишният Мустафа Халидов (Муси) от Ардино.

Грамотите и предметните наградинакласиралите се на първите три места връчихакметът наобщинаАрдино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и председателятна Ловно-рибарско сдружение „Белибрези” в Ардино ШахинБайрямов.

Задобротонастроениенаприсъстващитена риболовния фестсепогрижихасамодейцитеотместноточиталище „Родопскаискра”.А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.

Организатор на риболовния фест беОбщинаАрдиносъссъдействиетонаместнитеспортниклубове, общинскиямузей, туристическодружество „Белибрези“, народночиталище „Родопскаискра 1921“, Центърътзаподкрепазаличностноторазвитие, Местнатакомисиязаборбасрещупротивообщественитепроявинамалолетните и непълнолетните, както и Ловно-рибарскосдружение „Белибрези“.

КЛАСИРАНЕ

ДЕЦА:

1.  Юмит Али – Ардино
2. Ефе Сезгин – Ардино
3.Даниел Палазов  – Ардино

ЖЕНИ:

Шенай Еминова - Ардино
Шенай Рюстем - Ардино
Екатерина Карабова - Ардино

МЪЖЕ:

1.  Гюнай Карабекиров - Ардино
2.  Любомир Димитров – Ардино
3.  Айхан Хайрула – Ардино

Наградазанай-малкариба: Андрей Георгиев

Наградазанай-голямариба: Гюнай Карабекиров

Награда за риба „албиноз“: Гюнай Карабекиров

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини