Обвинения за рекетьорите от групата под лупа за покушението срещу данъчния в София

Четиримата участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г. са вече с обвинения, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Трима от обвинените, сред тях и ръководителят на групата-брат на депутата от БСП Георги Стоилов, бяха задържани на 3 юли 2018 г. при операция на ГДБОП и Спец.прокуратура в София, Приморско и Белово.

Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане финансови спорове в полза на някоя от страните. Бандата изпълнявала и поръчки за „наказателни акции“ или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и

нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител, уточняват от прокуратурата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини