ДПС преизбра борда на директорите на Пазара на производителите, кметът поиска разширение на тържището

Изображение 1 от 2

    Съветниците на ДПС преизбраха Борда на директорите на общинското предприятие „Пазар на производителите”. Още три години начело на тържището ще бъдат Рамадан Вели, Тодор Стоев и Бахтияр Халил. Опозицията отправи критични бележки към работата им. Кметът инж.Хасан Азис ги подкрепи, но поиска реална инвестиционна програма за разширяване на тържището, тъй като проектът за неговото създаване трябва да се разглежда в динамика.

      От дружеството отчетоха 601 000 лева печалба за последната година. Дължимата сума по главницата е сведена до 1 730 000 лева. Лихвите , благодарение и на преговори с кредитната институция са сведени до 190 000 лв. Изпълняваме инвестиционната програма, гласувана от местния парламент, подчерта в свое изказване  изпълнителния директор Рамадан Вели. Градоначалникът посочи, че е доволен от работата на борда, като припомни, че преди 6 години, когато екипът е поел Пазара задълженията са били на стойност 8 200 000 лв. Хасан Азис поиска старото ново ръководство да развие мащабна инвестиционна програма, като подчерта, че тържището има нужда от разширяване. Той се обяви за покриване на дерето, съоръженията да стигнат до парк „Арпезос” и да се подобрят условията за търговците.

     От опозицията изискаха истинска инвестиционна програма. Досегашните действия на ръководството на тържището бяха определени от съветника Радослав Милев като ликвидационна програма, поради продажбата на 7 дка дълготрайни активи , като земи и търговска площ. Продажбата лишава Пазара от приходи за в бъдеще. Новите собственици , не поемат никакви ангажименти към покривната конструкцията  и чистотата на тържището, подчерта Радослав Милев.

    Съветникът от БСП Георги Кючуков припомни, че при приемане на инвестиционната програма на ръководния екип преди 3 години е поставено условието, ръководството да доведе на печалба тържището, което не се е случило.

    Градоначалникът посочи,че през последните години общинската фирма е погасявала по милион задължения на година. До края на новия мандат сумите, дължими на банката-кредитор ще бъдат сведени до 300 000-400 000 лева. Той изрази увереност, че след това ще започне и изплащането на безлихвения заем отпуснат от общината на тържището.

    Рамадан Вели обеща до три месеца нова инвестиционна програма. Той посочи, че се обсъжда възможността за актуализиране на наемите, но обеща това да стане със съгласието на търговците. Не се изключва възможността наемите да скочат до 20%.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини