Искат терен за изграждане на параклис в зоната на отдих Енчец

На сесията в четвъртък кметът на община Кърджали  инж. Хасан Азис ще поиска от общинските съветници да дадат съгласието си за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж в размер на 25 квадратни метра в полза на Църковното настоятелство на Средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча” в Кърджали за изграждане на параклис в Зоната за краткотраен отдих „Енчец” в землището на село Брош.

В общината е постъпило искане от свещеноиконом Николай Величков, председател на Църковното настоятелство на  храма „Свети Йоан Предтеча” във връзка с учредяване на безсрочно безвъзмездно право на строеж за изграждане на малък параклис с площ 25 кв. м в Зоната за краткотраен отдих „Енчец”.

Съгласно Закона за общинската собственост безвъзмездно право на строеж се учредява без търг или конкурс след решение на Общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой съветниците на религиозни институции, регистрирани по Закона за вероизповеданията или на техни местни поделения за обредни, молитвени или богослужебни домове за  публични религиозни обреди и служби.

Валери НЕДЯЛКОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини