„Пътят към свободата“ донесе на Анелия прием в университет

Името на Анелия Крумова вече е познато на кърджалийската общественост поради многобройните награди, които ученичката печели с красотата на писаното слово. Освен в областта на българския език, литературата и журналистиката, десетокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Анелия Крумова вече има голям приз и в областта на историята.

Преподавателката ѝ по „История и цивилизация“ Галина Стефанова споделя на талантливата ученичка за конкурса за написване на историческо есе на тема „Пътят към свободата“, който се организира от катедра „История и археология“, Философско-исторически факултет – ПУ „Паисий Хилендарски“ и Студентски историко-археологическия клуб „Проф. Велизар Велков“. Анелия приема новото предизвикателство, подготвя се старателно по темата и написва страхотно есе.

Добрата подготовка и иновативните методи за писане на младата историчка са подобаващо оценени от журито. Тя се класира на 3-то място в конкурса и става най-младият лауреат. Получава парична награда и възможността след завършване на средното си образование да продължи образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в бакалаварските програми „История“, „Археология“, „История и чужд език“, „Документалистика и архивистика“.

Така Анелия Крумова може да продължава да постига нови върхове във всички области, в които е доказала, че е способна на много.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини