Борисов кацна в Москва, предстои среща с Медведев преди разговора с Путин

<p>В делегацията са петима министри - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на културата Боил Банов и министърът на туризма Николина Ангелкова.</p>

Българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов, кацна в Москва. Предстои среща на премиера с колегата му Дмитрий Медведев, преди да се продведе и разговорът с президента Владимир Путин.

На летището премиерът Борисов бе посрещнат от посланика ни в руската столица Бойко Коцев и официални лица.

В 13.30 е срещата с Медведев. След това ще има изявления. 

Към 14.30-15.00 се очаква да започне срещата с Путин. Предвидено е да с продължителност един час. Води се на четири очи, но ще присъстват част от министрите. 

Петима министри са включени в българската правителствена делегация - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на културата Боил Банов и министърът на туризма Николина Ангелкова, както и изпълнителният директор и член на УС на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов. 

Българският премиер и руският президент ще обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси. 

След това ще има обяд и пленарно заседание с цялата делегация. 

Към 16-17 ч. се очаква брифинг. Вечерта е среща с българската общност в посолството. 

При посещението на Борисов в Русия не се предвижда да се подписват документи. Разговорите ще бъдат политически и ако се разберат, след това ще се готвят споразумения. 

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност. 

Това е първата визита на Борисов в Москва, въпреки че е вече трети мандат премиер на България. 

В първия му мандат отношенията с Москва бяха „приватизирани“ от президента Първанов, а във втория бяха „замразени“ от президента Плевнелиев. 

Посещението на Борисов идва седмица след като в Сочи българският президент Румен Радев за първи път бе приет от руския си колега. Това бе и първият диалог на високо ниво след смразените българо-руски отношения в последните 5-6 години.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини