Писателят Хасан Ефраимов на гости за рождения ден на литературен клуб

През почивните дни писателят д-р Хасан Ефраимов гостува втори път на кърджалийци. При първото му посещение, за Деня на Кърджали, бе представен спектакълът "Джанки в Манхатън" по едноименния разказ на твореца.Хасан Ефраимов е автор на книгите „Метаморфоза”, „Шейтаните от тавана на гара Хитрино”, „Паралелен свят”, „Дервишки караконджул”, „Изпращачът на души”, „Събирачът на болка”, а последната му се казва „Възкресение”. Хасан Ефраимов е роден през 1966 в село Трем, Шуменско. Детството си, което не е леко, прекарва в родното си село. Това оставя отпечатък после върху цялото му творчество, от което струи носталгия и болка по родния край. Ефраимов е депресивен писател. Трудно може някой да прочете творбата му, с която става известен - "Джанки в Манхатън", без да пролее поне една сълза. Болка струи и от останалите му творби.
Караконджулът в произведенията на Ефраимов е противоречив образ. Той е звяр от тъмните дебри на ада, за да го видим накрая да плаче, седнал под цъфнала слива в градина в Манхатън.
Хасан Ефраимов е сред най-ярките представители на жанра магически реализъм в България. Характерно за автора е, че свободно споделя произведенията си в интернет.
Ето защо пристигна отново на гости на кърджалийци.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини