Випуск 1978 г. от Черноочене отново заедно след 40 години

Много сълзи на очи, емоции и спомени предизвика срещата на Випуск 1978 г. на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене. За да отпразнуват 40-годишнината от дипломирането си отдалекж дойдоха около 80 випускници, от общо над 120 ученика. Дъждовното време никак не им попречи. Повечето са разпръснати из различни краища на страната и чужбина. Някои от тях се срещнаха за първи път след толкова години и отново видяха лицата на вече порасналите деца от съседните чинове.
Някогашните неразделни момичета и момчета от набор 1978 г., сега посребрени възрастни хора, първо се събраха пред сградата на бившето си училище. Всички заедно засяха 4 дръвчета в двора му, колкото са били паралелките тогава и се надяват сегашните ученици да се погрижат за тях.
С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на учителите и съучениците си, които рано са напуснали този свят.
Господин кмет на община Черноочене Айдън Осман, господин директор на училището Иван Стойков искам най-искрено да изкажа нашата благодарност за това, че през годините сте успели да съхраните нашето училище. Господин кмете, от едно малко село, Черноочене се е превърнало в райско кътче за живеене в недрата на Източните Родопи, каза в приветствието си от името на присъстващите Едибе Юмерова.
Представителите на Випуск 1978 г. получиха поздравления от името на Айдън Осман и от Иван Стойков. На двамата ръководители на институциите връчиха плакети, като спомен за днешният ден.
Бившите съученици на по 60 г. мъже и жени с всякакви професии, родом от населеното място, си припомниха приятни мигове от учебните дни. Имаха много да разкажат и за цели 4 десетилетия раздяла, за живота си, за професионалната си реализация, за децата и за внуците си.
Основни инициатори за срещата са самите тe и организационна група начело с Юнзиле Гиргин. Те търсиха из старите архиви, създадоха група в социалната мрежи. Намериха имена, проучиха телефони и адреси. Издириха съучениците си из цялата страна и чужбина, главно в съседна Турция.
Съучениците се разделиха с пожелание отново да се съберат заедно за следващия юбилей.
Исмет ИСМАИЛ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини