Схватка между репортер на ТВ "АЛФА" и социалисти на честването за 9 май

Ръкопашна схватка се разигра вчера на официалните чествания на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия между репортер на телевизията на "Атака" - "АЛФА", и социалисти, начело с лидера Корнелия Нинова. Грозните сцени, кадри от които разпространиха от медията, се случват, докато руският посланик Анатолий Макаров произнася слово. 

Ето какво съобщиха от "АЛФА":

"4 години партия "Атака" очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. "Атака" няколко пъти поиска оставката на Вигенин.

По време на честванията на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София репортер на АЛФА отново зададе въпроса към председателката на левицата. Вместо адекватен отговор от Нинова, той получили удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков. Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка.

От БСП не пожелаха да коментират и защо не гласуваха предложението на Волен Сидеров и АТАКА да отпаднат санкциите срещу Русия, а сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци".

На кадрите се вижда как журналистът Николай Караколев се врязва в масата хора и докато дипломатът говори, задава въпрос на Нинова:

"Вие какво правите тук, след като вашият министър легитимира фашистката власт в Украйна?"

Председателката на левицата го призовава да прояви уважение към посланика на Русия и да спре с въпросите, докато той говори. Журналистът на Волен Сидеров, когото кадри на "Господари на ефира" показаха наблизо в тълпата да се държи все едно нищо не се случва, обаче не се отказва и продължава да настоява.

Тогава се намесва депутатът Таско Ерменков, който взема микрофона му и го избутва.

"Защо ме блъскате, бе?! Пуснете ми микрофона", дърпа се Караколев.

Други социалисти също се опитват да отстранят репортера, докато Ерменков се възмущава:

"Никога не съм мислил, че колегите от "Атака" не уважават посланика на Русия, вие това правите в момента... Стига, празник е!"

След официалната част, когато започва поднасянето на венците, журналистът обаче отново атакува, и тогава се включва народният представител Славчо Велков, който започва да го удря по главата с цветя. 

В предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия Караколев отрече да е бил изпратен с инструкции да провокира Нинова и съпартийците. Той обаче се зарече, че ще се видят в съда със социалистите.

От БСП засега няма официална реакция.

"Когато властта използва медиите си като бухалки, има риск за здравето на журналистите. Това не бива да се допуска", коментира само пред Клуб Z депутатът от левицата Антон Кутев.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини