Четири мача, 18 гола и оспорвани четвъртфинали в Купата на Лигата

18 гола бяха реализирани в четвъртфиналните двубои на турнира по мини футбол „Купата на Лигата“ в Кърджали. В първия мач отборът на FC „Balkanstroy“ записа разгромна победа с 6:1 срещу тима на ФК „Спартак“. За победителите по два пъти се разписаха Сабри Сабри и Седат Юмер, а по едно попадение вкараха Халим Реджеб и Ферах Исмаил. Попадението за Спартак отбеляза Шабан Ахмед. Освен с резултата, красивия футбол и класирането си на полуфинала феновете на „Balkanstroy“

ще запомнят мача и с появата на терена  на Левент Асенов (Куша). Той е легенда на ФК „Арда“ и по настоящем е най-възрастният състезател в турнира. С влизането си в игра той напомни за най-силните си години във футбола. Показа страхотна спортна форма, като по нищо не отстъпваше  и на най-младите.
Втората среща бе с  не  по-малък заряд. FC „One Minute“ и ФК „Докторите“ изнесоха страхотна битка, в която и двата отбора имаха своите добри възможности, за да продължат напред. Бекир Шабан с гол шедьовър и Фахри Тасим реализираха за много трудната победа на вторият полуфиналист в "Купата на Лигата". В двубоя имаше една доста спорна ситуация при резултат 1:0. В средата на втората част „медиците“ претендира за нарушение с червен картон, който обаче съдията така и не видя. Въпреки протестите, отборът на „Докторите“ все пак показа мъжество и доигра срещата. Те показаха недоволството си към съдията на двубоя, но от уважение към организаторите и за да не разочароват феновете си продължиха участието си, показвайки нужният респект, присъщ за техния отбор.
Третият двубой ФК „Джебел“ – ФК „Арда 1924“ бе изключително равностоен. Отборът на ФК „Джебел“ не бе побеждаван до този момент и само малшансът им попречи да продължат без загуба участието си в турнира. Двата отбора изиграха един коректен двубой с малко положения и един гол. Попадението, което класира „Арда 1924“  на полуфиналите бе дело на Ангел Стойчев.
Последният четвъртфинал бе черешката на тортата. ФК „Мастило“ и Ю ЕС Инженеринг изнесоха истински спектакъл. Двата отбора поддържаха интригата до самия край, като положенията пред едната и другата врата не спираха да валят. Двубоят завърши с резултат 5:3 в полза на „Мастило“, а срещата бе изпълнена с обрати. Още в петата секунда Мерджан Расим даде аванс на Ю ЕС Инженеринг, отбелязвайки най-бързия гол в турнира. Емо Казиев изравни, след което отново Мерджан Расим покачи на 1:2. Сякаш като дежавю за 2:2 отбеляза отново Емил Казиев, а Мерджан Расим се разписа за трети път вкарвайки за 3:3, като преди това Велислав Терзиев бе направил 3:2. Стефан Иванов и отново Велислав Терзиев оформиха крайния резултат в головото фиаско достойно за финал. Освен футболните си умения двата отбора демонстрираха и истински феърплей, като взаимно решиха да си направят обща снимка за спомен след края на изключителният мач. Двата отбора останаха повече от доволни от съдийството и спектакъла, който представиха и си пожелаха много подобни двубои в турнирите на БАМФ Кърджали и за напред.
Преди началото на четвъртфиналите, Благовест Саръев връчи наградата "Футболист на седмицата" на един от най-младите спортисти в турнира - Милен Башев от ФК "Припек"

Ето и полуфиналните двойки, които ще се играят на 14 май (понеделник): 
FC „Balkanstroy“ – FC „One Minute“ 
ФК „Арда 1924“ - ФК „Мастило“

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини