Над 10 000 лева бяха събрани на благотворителен търг в Горна Крепост

Над 10 000 левабяха събранипо време на благотворителен търг на традиционния празник-мае в кърджалийското село Горна Крепост. Набраните средства от продаденото месо са за организиране на мероприятието през следващата година.

 В сравнение с миналата година интересът към традиционното мае в Горна Крепост бе значително по-голям. По думите на кмета на селото Тунджай Шабан са присъствали над 1 500 души от околните села Люляково, Стремци, Долна Крепост и много изселници от Турция. Събитието уважиха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител от ДПС Адлен Шевкед, общинският лидер на ДПС в Кърджали и зам.кмет на общината Мюмюн Али, зам.-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам. Тук бе и новият стар председателнанеправителствената организация „Джем Южна България“МустафаАли.

В източния край на ГорнаКрепост се намира алианска гробница, в която според местните вярвания е погребан Хъзър баба, почитан оталианите светец.

Беше отслужена благодарствена молитва за организирането на маето. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини