Велик е нашият войник, 140 години Българска армия

    На този свят християнски празник – Георгьовден, по силата на една красива българска традиция, нашият народ засвидетелства признателност към своята армия.

    На тази дата, ние свеждаме глави пред подвига на воините отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството. Почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница, изказваме уважение към нашите ветерани и към хората с пагони, които с професионализъм и себеотрицание защитават Родината.

    Устремът на младата ни войска, водена от капитани, прераства в безпримерна храброст и славни победи в Сръбско – Българската война през 1885 година.

    През Балканската и Първата световна война, Българската армия е носител на свещения идеал за национално единение.

    Българският войник даде своя достоен принос в победата над хитлерофашизма през Втората световна война.

    На всички свидни български жертви, техните близки, на пострадали и ветерани дължим преклонение и почит.

    Мирът през последните седем десетилетия се дължи и на българските офицери, сержанти и войници, които въпреки историческите превратности и провокации не се отклониха от своето призвание да бъдат готови да бранят Родината.

    Необходимо е усъвършенстване на системата от нормативни документи, която отдавна е неадекватна на съвременните среда и сигурност.

    За жалост, през последните десетилетия, ролята и значението на въоръжените ни сили бяха системно подценявани. Необходими са ресурси за водене на пълноценна бойна подготовка, която да гарантира реални способности, покриващи стандартите на съвременните изисквания и на Алианса, в който членуваме.

    Въпреки високите изисквания и предизвикателствата на времето, Българската армия продължава да отстоява каузата на България с висок професионализъм.

    Нека свети Георги Победоносец закриля воините от нашата армия и им вдъхва физически и духовни сили.

    Благодарим им за всеотдайната служба в редовете на Българската армия и за това, че предават любовта и себеотрицанието към Родината на следващите поколения.

    Поздравяваме всички Ви с този голям християнски празник – Георгьовден и Ви пожелаваме здраве, мир и благоденствие. Нека този празник продължава да споява народ и армия, защото нашата история е доказала, че когато тази спойка е силна и България е силна.

    Ч Е С Т И Т     П Р А З Н И К  !

    Майор, о. з. Златко Милков Колачев – Секретар на Областната и Общинска организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – град Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини