Шестима от задържаните 10 служители на ДАИ остават в ареста

Шестима от задържаните 10 служители на ДАИ остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд.

Останалите четирима са освободени с парична гаранция от по 5000 лв. Мотивите за тяхното пускане от ареста са, че няма опасност да извършат ново престъпление, съобщи btv.

Според обвинението задържаните са вземали подкупи, за да прикриват нарушения на пътя. Близо 7 часа продължи заседанието на Специализирания наказателен съд, който разгледа мерките им за неотклонение.

Прокуратурата настояваше всички задържани да останат за постоянно в ареста, защото от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че те са извършили престъпленията, в които са обвинени. Освен това, ако бъдат пуснати, те могат да повлияят на свидетели, както и да унищожат документи.

Защитниците контрираха, че всъщност ако съдът прецени, те могат да бъдат отстранени от работа и няма нужда от постоянен арест. Освен това всички задържани са с чисто съдебно минало.

„Тези инспектори не издават наказателни постановления и не могат да влияят какво наказание от констатираните нарушения на транспортните фирми ще бъде наложено от наказващия орган”, каза Иво Найденов, адвокат на двама от обвиняемите.

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда затвор от 3 до 10 г.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини