Джигит изгоря рано в акция „Контрол на скоростта“ край Кърджали

Изображение 1 от 6

    Джигит зад волана „изгоря“ рано в Акция „Контрол на скоростта“ край Кърджали, непосредствено след започването ѝ. Той бе засечен от супермодерен радар в 9 ч. 26 мин. и 57 сек., „прегазвайки“ знак с ограничение от 50 км в час. Кърджалията е шофирал със 72 км. в час.

    От тази сутрин на територията на целия Европейски съюз тече обща двадесет и четири часова акция за респектиране на участниците в движението по пътищата.

    В Кърджали акцията се провежда на път I-5, който води за Хасково. Шосето е най-натоварено в областта. Тук бе инсталирана преносима камера. Тя снима от 25 до 600 м., като най-качествени са снимките от дистанция от 200 м. Камерата може да засича по трима нарушители едновременно. Работи независимо от това дали е в дневен или нощен режим. Издържа на студ от минус 15 градуса до жега от 45 градуса. Общо в страната има 28 такива камери, едната от които в Кърджали.

    Служителите на Пътна полиция само регистрират нарушителите. Те не ги спират за проверка, за да се избегнат корупционни практики. След приключване на дежурство по електронен безжичен път данните от камерата се подават в МВР. Идентифицират се нарушителите, като има възможност да се прецизира се конкретния водач, когато зад волана не е собственикът на автомобила. Нарушителят получава електронен фиш и съответно плаща глоба според нарушението.

    Основната цел на акцията е да респектираме водачите и да ограничим шофирането с висока скорост. Това е водеща причина за предизвикването на пътно-транспортни нарушения в областта, сподели пред журналисти началникът на сектор КАТ „Пътна полиция“ главен инспектор Иван Бакърджиев. Той подчерта, че най-доброто възпиращо средство, доказано от практиката, е наказанието на нарушителите. Главен инспектор Бакърджиев посочи, че от началото на годината в областта са станали 60 пътно-транспортни произшествия, 25 от които тежки. Ранени са 37 души. Смъртен случай, причинен от катастрофа за сега няма. Най-много са пътно-транспортните произшествия причинени от превишена скорост – 20, а ранените са 12.

    Главен инспектор Иван Бакърджиев посочи, че от началото на туристическия сезон от петък до неделя през седмицата ще има разставяне на контрольори по трасето на път I-5, поради натоварения трафик.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини