Здравко Димитров:Политиката навлезе твърде много в бизнеса без правила

Здравко Димитров бе избран за председател на партия „Да България” в Кърджали на 21 март 2018 г. Той е роден преди 45 години в село Еленка, Смолянско. Завършва Механотехникума в Смолян, а през 1996 г. се дипломира в Икономическия университет във Варна. Работил е в Териториално управление на НАП в Смолян и в администрацията на община Неделино. От 2003 г. живее и работи в Кърджали, занимава се с търговия на канцеларски материали и офис консумативи. Притежава три магазина в региона. Семеен е, има син в 6 клас.

Въпросите зададе Валентина ИВАНОВА

-Защо му е на един човек от бизнеса да се захваща с политика?

-Един от мотивите ми е, че политиката навлезе твърде много в бизнеса и то без никакви правила. Това не значи, че влизам в политиката, за да си оправя бизнеса. Причината е, от една страна, личността на Христо Иванов. Той, като министър на правосъдието, ми показа, че е човек, търсещ промяна в системата, работещ да й придаде по-човешки вид. Вторият момент, който ме мотивира, беше личната ми среща с Христо Иванов по време на събрание в Кърджали преди няколко месеца.

Това, което чух от него, ми даде някаква надежда, че нещата могат да бъдат променени, че има хора, които мислят по начин, сходен с моя, и че работят в посока на такава промяна. Тогава, на тази среща, стана ясно, че човек може да се запише в „Да България” като кандидатства по интернет в сайта на партията. Няколко месеца по-късно разбрах, че няма подадени заявления за членство от Кърджали. Идва един момент, в който да си зададем въпроса какво ще остане след нас, какво ще оставим на децата си и как ще им отговорим на въпроса защо не сме се противопоставили на случващото се в държавата. Тогава реших да кандидатствам, това беше капката, която преля и ме накара да вляза в политиката и да стана част от „Да България”.

-Как изглежда в момента структурата на „Да България” в Кърджали?

-Учредихме структурата в Кърджали на 21 март 2018 година, т.е. едва преди 2-3 седмици. Членовете, подали заявление, бяха 18, макар че не всички дойдоха на учредителното събрание. Млада организация сме. Бих искал да се срещна с всеки един от членовете, за да се запознаем и да науча неговите мотиви да се включи в „Да България”. Така ще разбера откъде започваме, каква е основата. Ще обсъдя с хората накъде да търсим разширяване. „Да България” е от партиите, които не получават субсидии от държавата и ние реално ще се издържаме от членски внос.

-Членували ли сте в друга партия?

-Не, това е първата партия, в която членувам. Дълго изчаквах момента да намеря партия, която да ми е по сърце. Определено „Да България” е тази партия и Христо Иванов е човек, на когото бих се доверил.

-Доколко сте запознат с десните формации в Кърджали, с които вероятно много скоро ще ви се наложи да влезете в коалиция?

-Като човек, който живее от 15 години в Кърджали, съм наясно кой кой е в политиката в града. Но като цяло аз съм човек, който спазва правилата и затова изчаках създаването на коалицията на централно ниво и мисля сега вече да потърся представителите на ДСБ, за да обсъдим съвместните ни действия. За мен е важно да успеем да си подредим нашата къща първо. Защото е безсмислено да говорим за общи действия, още преди ние самите да имаме ясна идея какво искаме да правим на местно ниво и как ще го правим. „Да България” не е протестърска партия, както се опитват да я представят. Тя, освен че посочва проблемите, показва и решенията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 -3
    11:46, 17 апр 2018
    Въобще неисвестен в обществото човек. Още един кариерист. С мерака ще си остане.ще си спомни думите ми след година-две. Тези приказки които приказва най много ще вървят в кафенето в село еленка ако има такова там.
Последни новини