С хартиени ракети към космическите мечти на славейковци


По изключително емоционален начин протече станалото вече традиционно за четвъртите класове на СУ "Петко Рачов Славейков" съревнование по хвърляне на хартиени ракети. Проявата е част от конкурса "Космически мечти", който се организира от учителите по "Физика и астрономия" Христо Банев и Росица Тодорова.
Регламентът отново бе традиционен - по двама представители от всеки четвърти клас участват със собственоръчно изработени ракети от хартия и след предварително изтеглен жребий имат по два опита. Печели състезателят, чиято ракета прелети най-дълго разстояние.
Организаторите отчитат по-добри постижения от миналата година. Победител в надпреварата стана Велизар Росенов от 4"в" клас с резултат 17,50 метра, на второ място се нареди Рамадан Бехчет от 4"а" клас с постигнати 15,40 м, а ракетата на Беркай Местан от 4"б" клас го постави на трета позиция с прелетените 15,00 метра.
Изключителна емоция предизвикаха медалите, с които за първи път се окичват победителите в това състезание. Многобройните подаръци също зарадваха победителите. Наградите връчи директорът на училището Милко Багдасаров, който също хвърли своя собственоръчно изработена ракета, извън състезателната програма.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини