Славейковци на републиканските финали по волейбол

На първото домакинство на зоналните първенства по волейбол за 5-7 клас, които се играха днес в зала "Арпезос", и двата отбора (и при момичетата, и при момчетата) на СУ "П.Р.Славейков" победиха противниците си от Хасковска и Старозагорска област. С това те се класират за републиканските финалите. Победите на славейковските волейболисти бяха аплудирани от огромна публика от около 400 зрители, което е рядкост при такива първенства. 

Старатирахме много добре. Целите ни са големи, защото ние защитаваме позицията на училище с най-много финалисти. Вече три години подред нашето училище участва в Световните ученически игри в Атина. Отново това е цел за "Славейков", коментира директорът на училището и президент на ВК "Арда" Милко Багдасаров.

Треньори на двата отбора са: на момчетата - Павел Митев, а на момичетат наставник е Елин Карабашев.

Предстоят още предизвикателства за спортистите на училището за шампиони - това са зоналните първенства при момчетата 8-10 клас и 11-12 клас, има първенство при баскетболисттите, като в "Славейков" се подготвят за него 2 отбора. За състезание се подготвя и един отбор по шах.

Това съобщиха от Ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини